Skip to main content








Ανακοίνωση από το World taekwondo για το πρώτο Παγκόσμιο Εικονικό Πρωτάθλημα Taekwondo (E sports) (16-17/11)

+A -A:
Ανακοίνωση από το World taekwondo για το πρώτο Παγκόσμιο Εικονικό Πρωτάθλημα Taekwondo (Esports)

Το World taekwondo (Παγκόσμιο Ταεκβοντό) έχει κάνει αλματώδη βήματα εξέλιξης και ατενίζει το μέλλον με σιγουριά οριοθετώντας νέα σύνορα αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία έτσι ώστε να αφήσει το στίγμα του και να γιγαντώσει την φήμη του.


Tο Παγκόσμιο Ταεκβοντό ανακοίνωσε το πρώτο Παγκόσμιο Εικονικό Πρωτάθλημα Taekwondo (Esports).


Το Παγκόσμιο Εικονικό Πρωτάθλημα Taekwondo θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη στις 16-17 Νοεμβρίου 2024. Αυτό σηματοδοτεί μια γρήγορη επιστροφή στην πόλη  για το World Taekwondo, όπου το Virtual Taekwondo έκανε το συναρπαστικό του ντεμπούτο στην Ολυμπιακή Εβδομάδα Esports τον Ιούνιο του 2023. Αυτό ήταν ακολουθούμενη από την απόφαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταεκβοντό να απονείμει το πρώτο Παγκόσμιο Εικονικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό στη Σιγκαπούρη τον Αύγουστο του 2023.


Στη σύνοδο της ΔΟΕ στη Βομβάη της Ινδίας, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία Ολυμπιακών Αγώνων Εσπορ και τη σύσταση μιας νέας Επιτροπής Εσπορ της ΔΟΕ, στην οποία εκπρόσωπος είναι το Παγκόσμιο Ταεκβοντό.


Η ΔΟΕ αναμένεται να ανακοινώσει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθλητισμού τους επόμενους μήνες. Το Παγκόσμιο Εικονικό Πρωτάθλημα Taekwondo της Σιγκαπούρης 2024 θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως μονοπάτι πρόκρισης για επίδοξους αθλητές και ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Esports.


Το Παγκόσμιο Εικονικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό έχει προγραμματιστεί να περιλαμβάνει τις ακόλουθες πέντε κατηγορίες: Μικτή Νεανίδων (13-15 ετών). Ατομικοί Άνδρες και Ατομικές Γυναίκες αθλητές (16-35 ετών) που μπορούν επίσης να αγωνιστούν στο Μικτό αγώνισμα. και Mixed Masters (36 ετών και άνω). Αυτές οι εκδηλώσεις παρουσιάζουν τη βασική έλξη του Εικονικού Ταεκβοντό ως ένα άθλημα χωρίς εμπόδια, καινοτόμο και διασκεδαστικό.


Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταεκβοντό Choue Chungwon δήλωσε:


«Πέρυσι, το Παγκόσμιο Ταεκβοντό γιόρτασε το Χρυσό Ιωβηλαίο του και φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την απόφαση της 103ης Συνόδου της ΔΟΕ να συμπεριλάβει το Ταεκβοντό στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα. Έχουμε κάνει πολύ δρόμο. Το Παγκόσμιο Εικονικό Πρωτάθλημα Taekwondo είναι μια ματιά στο μέλλον του Taekwondo. Ελπίζω ότι το Εικονικό Ταεκβοντό θα προστεθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Αθλητισμού, που θα αναδείξουν περαιτέρω την καινοτομία, την ποικιλομορφία και τη συνεκτικότητα του αθλήματός μας».


Πηγή: WT, taekwondo greece group

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

ads banner

Αναγνωρισμένος σύλλογος από την Ελληνική Ομοσπονδία TAE KWON DO (ΕΛ.Ο.Τ.) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ενεργό μέλος της Ένωσης Tae Kwon Do Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ)!